Respect voor dieren

Follow by Email

donderdag 12 april 2018

FONDS PROEFDIERVRIJ ONDERZOEK

“Een van de belangrijkste manieren om ons doel te bereiken, is het financieren van proefdiervrij onderzoek. Dat doen we met behulp van ons Fonds Proefdiervrij Onderzoek. Dit fonds is in 2009 opgezet in samenwerking met ZonMw, de organisatie die staat voor gezondheidsonderzoek en zorgvernieuwing in Nederland. Sinds de start van dit fonds hebben wij in verschillende proefdiervrije onderzoeken geïnvesteerd die niet alleen beter zijn voor de proefdieren, maar ook voor de mens. ( ) We krijgen geen financiële ondersteuning van de regering en zijn daarom afhankelijk van onze donateurs. Alleen samen kunnen we nieuw proefdiervrij onderzoek financieren. Onderzoek is kostbaar. Wij investeren graag in projecten van briljante onderzoekers die proefdieren gaan vervangen. Maar wij kunnen dit alleen met jouw hulp!”

Van de website-Proefdiervrij: https://proefdiervrij.nl/wat-wij-doen/
-------------------------------

1. Bij de namen van de onderzoekers zie ik Jan Hoeijmakers staan, een beruchte onderzoeker aan de Erasmus universiteit, R’dam.
Hij kreeg € 25.000 en wat heeft het opgeleverd?! Zo iemand had m.i. nooit een cent mogen krijgen.


2. Hoe wordt voorkomen dat onderzoekers misbruik maken van dit subsidiepotje? 

3. Wat levert dit nu concreet op, sinds 2009? In termen van gezondheidswinst en aantallen proefdieren?

4. “Wij krijgen geen financiële ondersteuning van de regering” – dat lijkt op een grap. De regering..... subsidieert immers juist dierproeven en vivisectie! Het totale bedrag daarvan vind ik weer niet op de website.
Waarom doet de organisatie daar niks tegen, waarom benadert ze de belastingbetaler niet? Vergelijk het White Coat Waste-project in de VS.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten