Respect voor dieren

Follow by Email

dinsdag 19 december 2017

NIEUWJAARSWENS
- Geen dierproeven en vivisectie meer van belastinggeld.

- Dierproeflaboratoria losmaken van de universiteit.

2 opmerkingen:

 1. Dit lijkt mij een bijzonder goede nieuwjaarswens. Of wensen, eigenlijk.
  Ik vraag me alleen wel af of dierlaboratoria losmaken van de universiteit wel zo'n goed idee is. Weliswaar worden de nieuwe studenten dan minder geĆÆndoctrineerd met het (waan)idee dat dierproeven heel normaal zijn en zullen er ongetwijfeld minder afstudeeropdrachten en promotieonderzoeken worden gestart ten koste van weerloze dieren, maar ik vraag me af dat of aan de andere kant daarmee de groei van commerciĆ«le bedrijven die dierproeven in opdracht verrichten, zou kunnen bevorderen. Notox in Den Bosch is zo'n bedrijf (of was? Ik kan daar niet heel eenvoudig actuele informatie over vinden). Maar misschien / hopelijk zal dat in de praktijk meevallen.

  Overigens deed het mij genoegen om enkele jaren geleden te constateren, dat het RIVM heel druk bezig is om dierproeven trachten te vervangen door gebruik te maken van computermodellen en het leek er op, dat ze al een heel eind op weg zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn wens proefdierlabs los te maken is ingegeven door het idee dat je graag je collega's recht in de ogen kunt kijken.
   Je wilt niet je organisatie delen met moordenaars.
   De universiteit dient aan de hoogste morele standaard te voldoen.

   Er moet hoe dan ook ingegrepen worden.
   Het heeft allemaal te lang geduurd.
   Welke pol.partij vat de koe bij de horens??

   Verwijderen