Respect voor dieren

Follow by Email

zaterdag 14 oktober 2017

VIVISECTIE en EUROPESE UNIEDat zo weinig mensen zich bezighouden met vivisectie heeft veel redenen. Het is geen heel makkelijk onderwerp, de Witte Jas boezemt ontzag in, en de voorlichting erover is beroerd.
Het is weinig bekend dat in de EU ongeveer 1.000.000 dieren afgemaakt worden na vivisectie. PER MAAND.
Je mag ervan uitgaan dat nog eenzelfde aantal reservedieren afgemaakt wordt. Dan naderen we dus 2.000.000 proefdieren die maandelijks afgemaakt worden.

De Dierenbescherming en Proefdiervrij hoor je er niet of nauwelijks over. De Dierenbescherming is helemaal gestopt met het onderwerp sinds de stier Herman, omstreeks 1990.
Ook voor de Partij voor de Dieren is vivisectie een randonderwerp. Geen enkele Afdeling die er werk van maakt, ook niet in steden waar de meeste dierproeven gedaan worden (Rotterdam, Utrecht, Amsterdam). 

Het Europese Parlement houdt uiteraard zijn lippen stijf op elkaar. Men publiceert er wel wat over, dat kan niet anders, maar daar blijft het dan ook bij. Het heeft er geen belang bij de Unie in kwaad daglicht te stellen.

De gehele wereld van vivisectie is er een van list en bedrog.

1 opmerking:

  1. Dion Graus heeft veel moties tegen dierproeven ingediend. Ik vind hem een uitstekende dierenactivist op wie ik graag zou stemmen, maar dan zou ik het hele PVV-pakket erbij krijgen met eenzijdige standpunten over de islam en immigratie die ik in geweten niet kan delen. Jammer dat hij zich niet bij de Partij voor de Dieren aansluit. Anderzijds is de PVV de tweede partij van het land en krijgt de PvdD daarvan steun bij het indienen van diervriendelijke moties. De meeste politieke partijen hebben standpunten die ik deel en andere waarmee ik het niet eens kan zijn. Gelukkig schijnt de Partij van de Arbeid ermee te zijn opgehouden geen enkele motie van de PVV te steunen, ook al is het louter een diervriendelijke motie. We moeten toch terug naar het poldermodel.

    BeantwoordenVerwijderen