Respect voor dieren

Follow by Email

donderdag 4 mei 2017

ROSANNE HERTZBERGERRosanne Hertzberger is een nieuwe ster aan het mediafront. Ze heeft al een paar jaar een zaterdagcolumn in NRC, oorspronkelijk bedoeld voor wetenschapscommunicatie maar daar is weinig van terecht gekomen. Misschien maar goed ook. Ze zit nu thuis met een peuter en publiceerde onlangs een boekje over voeding en E-nummers. Lekker dwars, want ze heeft een hekel aan koken en eet het liefst uit blik. Nog een favoriet thema is het feminisme, waar ze ook een hekel aan heeft. Ze was een jaar verbonden aan een Amerikaanse universiteit, en sindsdien vindt ze Nederlandse vrouwen lui en verwend. Teveel deeltijd. Zelf zit ze momenteel zonder werk.

Feminisme mag dan flauwekul zijn, de vrouw als lustobject, daar is ze nu ook weer niet gek op. Ze ontdekte dezer dagen websites als Dumpert en GeenStijl, die vrouwonvriendelijk blijken te zijn. En daar maakte ze werk van, door – via de media - bedrijven aan te klagen die daarop adverteren. En ze heeft succes: de meeste adverteerders trekken zich schielijk terug.

2 opmerkingen:

  1. Rosanne Hertzberger beseft niet dat zij het aan het feminisme te danken heeft dat zij er voor kan uitkomen dat ze niet van koken houdt en dat zij een succesvolle actie kon voeren tegen Dumpert en GeenStijl zonder te worden bedolven onder vrouwvijandige scheldwoorden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Te vroeg gejuicht: er is opgeroepen zich seksistisch te uiten tegen Rosanne en andere vrouwen die bovengenoemde actie hebben gevoerd. De feministische strijd is nog lang niet gestreden!

    BeantwoordenVerwijderen