Respect voor dieren

Follow by Email

dinsdag 4 april 2017

"Toekomstige generaties"

---De Partij voor de Dieren lijkt te metamorfoseren in de 'Partij voor het Klimaat', conform een oude wens van Nico Koffeman. Niet onbelangrijk maar ik denk ook aan het actuele lijden en sterven van (proef)dieren en tegelijk aan dat van patiënten. Daarop dient m.i. de focus te liggen van de Partij voor de Dieren.  
Het kan niet de bedoeling zijn daaraan voorbij te zien, door het oog in het bijzonder te richten op “toekomstige generaties”. Die zullen het niet in dank afnemen als wij actueel menselijk en dierlijk lijden geen prioriteit geven. Net zo goed als ik de smoor in heb dat vorige generaties dit (grotendeels) onder het tapijt geveegd hebben. (3 R's : 1959)

5 opmerkingen:

 1. En laat de Partij voor de Dieren ook propaganda maken voor het veganisme, in de eerste plaats om dierenleed te bestrijden en verder ten behoeve van het klimaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat loop ik al jaren te roeptoeteren.
  Deze partij had zich vanaf de oprichting de ‘partij voor milieu en duurzaamheid’ moeten noemen. En niet de partij voor de dieren.
  Want ze zijn er helemaal niet VOOR de dieren,ze willen ons brainwashen met vreselijke milieu issues, waarvan veel nog niet bewezen is.
  Het zijn Zevendedags Adventisten die denken dat alleen zij de wereld kunnen en zullen redden.
  MAAR: daar hebben zij de aaibaarheidsfactor van dieren voor MISBRUIKT en dat ALLEEN MAAR om stemmen te trekken.
  Want men wist drommels goed dat men juist met die naamgeving (met de factor dieren en dat lieve koetje… dat inmiddels ingeruild is voor een onduidelijk klavertje?) op het blauwe pluche van Den Haag zou komen.
  Men wist drommels goed dat heel veel mensen veel eerder warm zouden lopen om op te komen voor de dieren dan voor het klimaat en duurzaamheid, want daar hadden we uiteindelijk groenlinks al voor.

  Het gaat ze niet om de dieren in de megastallen, het gaat ze om de ‘uitstoot’ daarvan, want dat is slecht voor de aarde….. Dat is dus een milieuvisie en geen dierenwelzijnvisie.

  En steeds meer mensen geloven in die partij, of was dat omdat de kiezers het tegenwoordig niet meer goed weten en voor het gemak maar op die partij hebben gestemd… in de trant van : nou ja, dát kan in ieder geval niet veel kwaad !

  1 restzetel….dat was mazzel, die kregen ze gratis.
  Maar als ze een echt doorslaggevende stem kunnen geven, zitten ze vast in het OV !? en doen daar dan ook maar gewoon een beetje ‘lacherig’ over.
  Terwijl ik mij daar persoonlijk diep voor zou schamen…. Zij niet!
  Dát zegt alles voor mij.

  Deze partij kan voor mij dan ook maar 1 naam hebben: de partij van de valse voorwendsels.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Peter Sweerman5 april 2017 om 20:19

   Nee, opstaan als een Partij voor de Dieren ʕ´ᴥ`ʔ>>basher<<, daar veranderen we de wereld a la de minute mee... In Amsterdam is de PvdD onlangs nog opgekomen voor het welzijn en gebruik van roofvogels op braderieën e.d. Dus zij komen echt wel incidenteel op voor dieren hoor, want dit is maar één lokaal voorbeeld uit meerdere ¯\_(ツ)_/¯. Ik ben het eens met Barend dat het de hoogste tijd is dat de PvdD het woord PROEFDIER hoorbaar gaat laten vallen naast hun veelvuldige en terechte kritiek op onze obsessies t.a.v. economische en technologische groei waar onze Moeder Aarde ernstig onder lijdt, en in een terminale fase terecht is gekomen. En die naam Partij voor de Dieren, daar is niks mee. Er zijn al genoeg partijen voor de Mensen dus een beetje balans is nooit weg.

   Verwijderen
  2. Peter Sweerman5 april 2017 om 20:31

   'De Partij van de valse voorwendsels ?', als jij wilt roeptoeteren, toeter dan voortaan ook meteen je echte naam eronder, dan klinkt het alles in ieder geval niet zo hypocriet.

   Verwijderen
  3. De PvdD is niet opgekomen voor de wantoestanden - zeer grootschalig dierenellende - in de Oostvaardersplassen; in tegendeel. Zie de blogs en reacties van de afgelopen jaren.
   Ik heb ook de indruk gekregen dat "dieren" de vlag van een andere lading is gaan vormen.

   Verwijderen