Respect voor dieren

Follow by Email

zondag 30 april 2017

POLIOVACCINEen van de stuitende aspecten aan dierproeven is de herhaling ervan. Ziekten waarvoor al een werkzaam geneesmiddel en/of vaccin bestaat, worden steeds weer aan nieuw onderzoek onderworpen. Hier loop je voortdurend tegenaan. Proeven met grote honden voor betere pacemakers, proeven met lammeren voor betere couveuses. Proeven voor een poliovaccin – TERWIJL ER AL TWEE BESTAAN! Je gelooft je ogen niet.

In Antwerpen wordt nu maar weer eens een poliovaccin getest dat al bestaat sinds de vijftiger jaren van de vorige eeuw - en zijn nut ruimschoots bewezen heeft. Maar het moet nog maar eens verfijnd worden. Je zou toch denken dat er andere prioriteiten bestaan. En dat financiƫle middelen nuttiger besteed zouden kunnen worden. Dat een vergunningverlener hiervoor eens geen toestemming zou geven. Maar nee hoor, ieder onderzoek, hoe dwaas ook, wordt goedgepraat en goedgekeurd. Aantallen en soorten proefdieren worden zoveel mogelijk verborgen en stilgehouden. Immers: wie vraagt ernaar?!

Dit is het hellende vlak. Dierproeven zijn al onacceptabel, maar als je er eenmaal aan begonnen bent, dan zak je steeds dieper in het moeras.

1 opmerking:

  1. Natuurlijk,
    De farmaceuten verliezen na 10 jaar het patent, dus dan moet er vernieuwing komen om patent te kunnen claimen.
    Niet alleen ten koste van dieren, maar eens in de zoveel tijd gaat het eens mis met zo'n vernieuwing en worden ook de mensen slachtoffer van deze geldwolven.

    BeantwoordenVerwijderen