Respect voor dieren

Follow by Email

zaterdag 11 februari 2017

Support Casper (?)

‘Support Casper’ is een actie om geld op te halen voor een bepaald kankeronderzoek (pancreas), populair genoemd naar de gelijknamige onderzoeker Casper (van Eijk). Hij presteerde het gisteravond op te duiken in een wekelijks tv-praatprogramma over voetbal, ‘Voetbal Inside’. Bestaat al een jaar of 15, heel populair. Het probleem van dat programma is het gebrek aan onderwerpen. Tweemaal in de week, 2x anderhalf uur, dat krijg je niet vol. Zelfs niet met reclameblokken. Vandaar dat het soms uitwaaiert naar Patricia Paay, Casper, en wat dies meer zij.  
Gisteravond dus 'Casper'. De gespreksleider, Wilfred Genee, vroeg Casper of hij kort kon vertellen hoe het onderzoek in z’n werk zou gaan. Dat kon hij. ZONDER HET WOORD PROEFDIER TE GEBRUIKEN.

Er werd niet op doorgegaan. Niemand aan tafel, zoals René van der Gijp of Johan Derksen, die hier uiteraard enig idee van heeft. Maar het ‘goede doel’ doet het nu eenmaal altijd goed, vandaar dat het even populair is als kookprogramma’s.  
-
Dierenrechten-/welzijnsorganisaties slagen er niet in het grote publiek duidelijk te maken wat hier aan de hand is: de ‘verborgen agenda’. Dat komt omdat ze zelf de link niet leggen. Ze zijn actief tegen dierproeven maar... verzuimen de link te leggen met ‘het goede doel’. 

Het spreekt vanzelf dat kanker genezen moet worden, maar niet ten koste van andere, gezonde levende wezens (die geen toestemming kunnen geven).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten