Respect voor dieren

Follow by Email

dinsdag 28 februari 2017

Piep vandaag!

.Vijf jaar geleden verscheen plotseling een website over dierennieuws, getiteld Piep vandaag! Ideetje van Karen Soeters (PvdD). Ik moest even wennen aan de titel, net zoals aan het logo, dat originaliteit niet ontzegd kon worden.


Sindsdien kijk ik geregeld even bij het lemma ‘Opinie’. Enkele keer ‘Wetenschap’. Zoals te doen gebruikelijk gaat het zelden of nooit over dierproeven en vivisectie. Dat heb je met gezonde mensen: geen interesse in de stand van de (interne) geneeskunde.

‘Opinie’ wordt vooral volgeschreven door Ineke van Herwijnen van de ‘Koninklijke’ - jawel! - Hondenbescherming. Waarom ze haar stukjes niet op de eigen website plaatst is mij niet duidelijk. Ook doet de Hondenbescherming nul-komma-nul tegen het misbruik van honden als proefdier.

Terug naar Piep! Dat heeft deze week naam en logo gewijzigd. Er is lang nagedacht om het saaiste alternatief te vinden. Welnu, het is gelukt: ‘Animals Today’. Waar het op slaat, is een raadsel want de site is noch Engels noch zelfs maar tweetalig geworden.  

Het logo is een imitatie van twitter. Knap hoor.

1 opmerking:

  1. Apart stel daar bij PIEP. Ik mocht een paar jaar geleden mee schrijven. Had een artikel geplaatst zoiets als vandaag over de Morsul Zoo in Irak waar de laatste overgebleven dieren eindelijk eten en water krijgen. Stichting Vier Voeters bless them !Kreeg van Karin te horen dat er op/in PIEP geen artikelen worden geplaatst over dierentuinen en circussen. Ligt gevoelig bij de lezers. Censuur dus. Ben meteen gestopt.

    BeantwoordenVerwijderen