Respect voor dieren

Follow by Email

woensdag 11 januari 2017

Slaughterhouse-Five

Slaughterhouse-Five, Dresden

 foto KeithGard

Met gepaste trots meldt u in AdValvas van 21 december j.l. dat het aantal dierproeven in Nederland in 2015 gedaald is, ten opzichte het jaar daarvoor, met 15%.
Helaas moet ik de feestvreugde bederven. Het aantal dierproeven aan VU en VUmc stèèg met bijna 7%. In 12 maanden werden hier zo’n 13.000 proefdieren afgemaakt. En het aantal reservedieren is hierin nog niet inbegrepen.

Mag ik nog een misverstandje wegnemen?
Anders dan gesuggereerd op de AdValvas-website schrijft de wet geen enkele onderzoeker voor dierproeven te doen. Dergelijke proeven gebeuren zonder scrupules, uit vrije wil. 
_______

Geplaatst in Ad Valvas, weekblad Vrije Universiteit Amsterdam

2 opmerkingen:

 1. Is het niet wettelijk verplicht dat nieuwe medicijnen en schoonmaakmiddelen eerst op dieren worden getest? Natuurlijk staat het een ieder vrij een ander beroep te kiezen. Verder kan de Partij voor de Dieren samen met Dion Graus en andere tegenstanders van dierproeven proberen tot een algeheel verbod op dierproeven te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 1. Natuurlijk, maar daarin zit nu juist het geniep. De onderzoeker stelt het graag voor dat hij/zij niet anders kan, verwijzend naar 'de wet'. Zo werd het ook in Ad Valvas (website) voorgesteld. De leek gelooft dat.

   2. Het aantal dierproeven is in 2014 gestegen met 18%, en nu weer gedaald met 15%. Daar zet ik toch vraagtekens bij.

   Verwijderen