Respect voor dieren

Follow by Email

dinsdag 22 november 2016

Dwarslesie

.In Trouw van zaterdag (12/11) wordt beschreven hoe een dwarslesie in de toekomst misschien ‘gerepareerd’ zou kinnen worden. Dat gebeurt mede aan de hand van een schematische voorstelling van een aap. Onder andere op deze soort worden hiervoor proeven gedaan. En passant worden dierproeven in het algemeen verdedigd. Daarvoor laat ook een ethische krant als Trouw zich misbruiken.
Zo wordt namelijk geen echte aap getoond, maar een tekening. Laat staan dat het lijden van het dier getoond wordt, bij het breken van zijn rug. Uitsluitend de gestileerde weergave van 1 aap.
In het kader van de verdediging van deze proeven wordt China ten voorbeeld gesteld. Hoewel expliciet gesteld wordt dat alle dierenwelzijnsregels worden nageleefd, is men voor deze proeven toch maar uitgeweken naar China, of all places. Is er iemand die gelooft dat China op dit gebied een voorbeeld voor de westerse wereld zou kunnen zijn?
Tenslotte: er is geen mens die niet hoopt dat dwarslesies hersteld zouden kunnen worden. De vraag is alleen met welk recht daarvoor gezonde levende wezens de rug gebroken mag worden. Aan deze vraag gaat het euforische artikel voorbij.

Betr.: Dirk Waterval, ‘De verlamde aap loopt weer’ (Trouw Wetenschap blz.18)

3 opmerkingen:

  1. De mens is het dier een mens.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Afschuwelijk !! www.actasia.nl weet als geen ander hoe slecht het met dierenwelzijn is gesteld in China.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. het nieuws tegenwoordig kan gewoon niet erger: Trump met tropheeën jagende zonen, legbatterijen die beter voor het milieu zijn (de Monitor gisteren), gebroken ruggen van onschuldige dieren. Ik wil onder een steen gaan leven!!!

    BeantwoordenVerwijderen