Respect voor dieren

Follow by Email

donderdag 12 juni 2014

Netty van Lookeren Campagne

.
Verhalen vertellen is een boekwerk met 49 ‘persoonlijke verhalen over het Vervangen, Verminderen en Verfijnen van dierproeven'. Uitgave NKCA december 2013, alwaar gratis te verkrijgen (zolang de voorraad strekt).

Zo ongeveer alle bekende namen staan erin, met uitzondering van Cees Smit, o.a. van de stichting (mis)Informatie Dierproeven (SID).

We hadden het al eens over de bijdrage van Theo Mulder (KNAW) en van Sue Gibbs (VUmc), nu nog maar weer even over de beruchte Netty, hopelijk voor de laatste keer.

Als het over dierproeven gaat weet je dat je bedonderd wordt, linksom of rechtsom. Hier gebeurt dat door het NKCA, het Nederlands Kenniscentrum voor Alternatieven. Vaak bestaat de misleiding uit dat wat NIET verteld wordt. Dat is hier ook zo. Natuurlijk mag Netty haar eigen visie op de Sophia-Vereeniging en het BPRC vertellen. Maar een essentieel aspect wordt weggelaten: het bedrag dat zij uit de kas van de Sophia-Vereeniging nam, en schonk aan het BPRC.
-
Dat was 250.000 gulden.

Daarmee werd het BPRC van de ondergang gered. Allemaal duidelijk beschreven door Patrick Meershoek in De Slag om de Chimpansees. (2005)

Wat mevrouw verder in deze tekst naar voren brengt is het lezen niet waard. Haast grappig is haar ‘activiteit’ in een clubje genaamd TRAIN, waar niemand ooit van gehoord heeft. Je mag hopen dat er geen geld in kas is. (N.B. Ze is er alweer weg.)

Cees Smit kreeg een eredoctoraat van de Universiteit van Amsterdam en Netty Campagne een lintje in de Orde van Oranje Nassau.

2 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. 1. Hou in de gaten dat dit een interview is, afgenomen door NKCA. Kennelijk bedoeld om deze mevrouw in het zonnetje te zetten. Zegt ook veel over NKCA.

   2. Dit schandaal met de Sophia-Vereeniging kon gebeuren doordat het mensen betrof die op het gebied van dierproeven van toeten noch blazen wisten. Dierenvrienden - maar op een verkeerde manier.

   3. Wat het nog erger maakt is dat de leden van de Vereeniging dit allemaal geslikt hebben. In goed vertrouwen op directie en bestuur maken deze leden contributies - inclusief (delen van) vermogens - over.
   De Sophia-Vereeniging is nog steeds actief, en een herhaling van deze gebeurtenissen is niet uit te sluiten.

   4. Ook bij andere verenigingen kan dit gemakkelijk gebeuren.
   Nog sneller bij stichtingen, die niet voor niets tegenwoordig zo populair zijn. Zij sluiten inspraak van leden bij voorbaat uit!
   Dierenliefde berust in de eerste plaats op emotionaliteit. Niet op kennis, of deskundigheid.

   Verwijderen